tillbehör

köksredskapHär kan ni få tips om rätt köksredskap att använda till matlagningen.

Det finns idag hur många varianter och prisklasser för allt i köket. Allt ifrån sous-vide till mjölsiktare till mästargrillen. Men hur ska man veta vad som är värt att investera i? Här kommer våra tips på de allra bästa tillbehören för ditt kök!

 • Flexibel stekspade
  Det här är kanske det billigaste på vår lista, men den är verkligen oslagbar. Allt från pannkakor till mer avancerat stekande behöver en bra flexibel stekspade som verkligen håller. Se till att du köper en variant som inte förstör din stekpanna. Metall kan skada vissa ytor till exempel. Om du är osäker kan du köpa en silikonbeklädd eller en helt i plast.
 • Matberedare
  Goa’ gamla matberedaren! Om du skaffa en riktigt bra kan du göra allt från pajdeg till jordnötsmör i den. Satsa på en som klarar av höga hastigheter.
 • Knivslipare
  Inget är mer irriterande än en slö kniv. Med en knivslip kan du se till att dina knivar alltid är vassa och redo att användas.
 • Gjutjärnspanna eller gryta
  Gjutjärnspannor och grytor kan användas för långsamt tillagad mat i ugn, grytor på spisen, eller för att ge bröd extra krispig yta. Och de håller länge! Om du tar hand om din gjutjärnsgryta så kan de ärvas.