Matlagning

Bästa tipsen för nybörjarkocken

Vad är den bästa rätten för en nybörjarkock att prova? Här listar vi några av våra favoriter som kan ge dig inspiration i dina kulinariska äventyr.

Pizza

För någon som inte vet hur man lagar mat så kan vi tipsa om att baka pizza! Det är gott och går dessutom snabbt att göra. Passa på att lyxa till det med riktigt god ost och egenlagad tomatsås.

Potatis

Det låter kanske tråkigt, men potatis är en mycket användbar gröda i köket. Allt ifrån pommes frites till rårakor och potatismos. En riktigt bra tillagad potatisrätt kan lyfta även en lite bränt stek. Dessutom mättar potatis väldigt bra också!

Satsa på en maträtt

Ett annat sätt att verkligen framstå som en mästerkock är att skaffa sig en paradrätt. Ta en maträtt och så lagar du den flera gånger, skriv ner vad du gjort varje gång och justera tills de smakar precis så som du vill ha det. Då kommer du ha en riktigt magnifik rätt att servera dina gäster. Du kan dessutom använda teknikerna du lärt dig för denna maträtt för annat du lagar sen. Att börja med just en paradrätt är därför en mycket bra start för hemmakocken.