Upplev dansk matkultur på prisvärt sätt

Att äta mat i Danmark men även bo där är dyrare än i Sverige. Om du önskar åka till Danmark för att uppleva matkulturen där är ett tips att bo i Sverige och åka över till Danmark över dagen. Då kan du få uppleva dansk mat på ett mer prisvärt sätt.

Danmark har mycket att erbjuda smaklökarna när det handlar om mat. Lyxiga ostron, smörrebröd, stekt fläsk och frasiga wienerbröd är bara ett axplock av vad Danmark har att erbjuda i matväg. När du vill uppleva dansk matkultur kan du bo i Danmark eller ta in på hotell i Helsingborg för att det ska bli mer prisvärt. Det är nämligen ofta billigare att bo på hotell i Sverige än vad det är i Danmark.

Besök Danmark men bo i Sverige

Den svenska kronans fall har även gjort att det för tillfället är rekorddyrt att handla och äta i Danmark. För att kunna lägga mer pengar på dansk mat är ett tips att du bokar hotell i Helsingborg för att sedan ta färjan över till Helsingör. Det är en resa som tar cirka 20 minuter. Det finns många gemytliga restauranger och uteserveringar i Helsingör. Du kan uppleva spännande smaker i Helsingör och verkligen få det genuint danska i matväg.

Få mer dansk mat för pengarna

För att vara mer ekonomisk när det gäller ditt besök i Danmark är det en god idé att kolla upp olika restauranger och priser innan du åker dit. Då kan du få mest mat för pengarna. Läs på om olika restauranger och planera vad du vill uppleva i matväg. Om det är möjligt kan du även boka bord i förväg på de restauranger du vill besöka. Maträtter att äta i Danmark:

  • Stekt fläsk med persiljesås och potatis
  • Krebinetter
  • Frikadeller
  • Röd korv
  • Smörrebröd
  • Fläskstek

Semestra i Helsingborg

En annan fördel med att bo i Helsingborg är att du även kan uppleva den staden. Ett hett tips är att besöka Tropical Beach när du bor i Helsingborg. Du kan även uppleva andra delar av Skåne när du ändå är i krokarna. Det finns allt från mysiga loppisar till trevliga vandringsleder att upptäcka runt om i Skåne.