Så enkelt kan du fixa mjukglass till sommarfesten

När solens strålar värmer och alla är på gott humör passar det alldeles utmärkt att bjuda in till en riktig sommarfest. Vad ska du då bjuda på som är riktigt somrigt? Att grilla är nästan givet, men vad passar sedan bättre till efterrätt än en svalkande mjukglass?

Du kanske tycker att det låter komplicerat att fixa mjukglass till dina gäster, speciellt om du har bjudit många. Kanske får du lätt panik över hur mycket grädde och ägg du egentligen kommer att behöva köpa. Då är det bra att veta att du faktiskt kan hyra maskin för att göra mjukglass till dina gäster. Det gör hela processen så mycket enklare. Läs vidare för att ta reda på hur det fungerar.

Hyr en mjukglassmaskin

Hos företaget Bergamunken kan du enkelt hyra en mjukglassmaskin till festen. De har flera olika typer av maskiner, allt från lite mindre modeller till större. Det fina med att hyra en maskin är att du inte behöver köpa en massa ingredienser som du annars behöver göra när du vill göra egen glass hemma. Allt du behöver är istället mjukglasspulver som matas in i maskinen. Sådant pulver finns i mängder av olika smaker så att du enkelt kan hitta en som passar dig och dina gäster. Vill du ha något fräschare och lättare kan också frozen yoghurt vara ett alternativ.

Tre fördelar med att hyra en mjukglassmaskin

  • Du kan skapa proffsiga glassar
  • Maskinen uppfyller hygienkraven
  • Du behöver inte köpa en massa olika ingredienser till glass

Gör härliga freak shakes

Vill du anstränga dig lite extra kan du med hjälp av mjukglassmaskinen göra festliga freak shakes. En freak shake är en maximalt toppad milkshake. Börja med att blanda glass, frukt och mjölk till en god milkshake. Toppa sedan med mer glass och olika bakverk. Populärt att lägga på freak shakes är till exempel munkar, kakor och strössel samt kola- eller chokladsås.

Det fina med att hyra en mjukglassmaskin är att du får en glass i precis rätt temperatur. Det är viktigt ur ett hygienperspektiv. Du vill trots allt inte att dina gäster ska komma hem från festen med en magbacill som souvenir. Hos samma företag som hyr ut mjukglassmaskiner kan du dessutom köpa roliga tillbehör till dina glassar och freak shakes, till exempel glassbägare med personligt tryck.

Ge glassfesten en trevlig inramning

För att din fest ska bli riktigt lyckad är det även viktigt att tänka på dekoren. Tänk gärna somrigt och dekorera med färgglada vimplar och lyktor. Tänk också på att ha många mysiga sittplatser där gästerna kan sätta sig ned för att prata och äta glass. Här kan du hitta trevlig inspiration till din sommarfest om du känner att din egen tryter.

Det är också roligt att kunna underhålla med lite musik. Allra festligast blir det med ett live band, men skulle du inte ha möjlighet att fixa det går det minst lika bra med en noga sammansatt spellista och ett bra ljudsystem. Tänk gärna somrig musik som skapar en glad stämning.