Därför är omgea-3 nödvändigt för kroppen

Kroppen behöver en viss mängd av olika näringsämnen. Om du inte äter tillräckligt med vitaminer, fettsyror och mineraler kan du få olika symptom. Omega-3 är en essentiell fettsyra som kroppen behöver för att kunna må bra.

Merparten av fetterna som kroppen behöver kan den producera själv. Men omega-3 är ett undantag. Det kan du endast få i dig genom det du äter. Omega-3 har en viktig funktion i kroppen som att bidra till celluppbyggnad och reparation av skador i kroppen. Idag är det ibland svårt att ge kroppen den mängd omega-3 som behövs enbart via mat, köp omega 3 här om du vet med dig att du inte äter tillräckligt med exempelvis fet fisk. Genom ett tillskott på omega-3 tillsammans med valnötter, fet fisk, rapsolja och smör kan du tillföra den mängd omega-3 kroppen är i behov av.

“Omega-3 sänker även nivån av stresshormonerna adrenalin och kortisol.” Läs mer här

Nervsystemet och hjärnan behöver omega-3

Stora delar av nervsystemet och hjärnan är uppbyggt på omega-3 fettsyror. Hjärtats funktion är också i behov av omega-3. Idag är det en stor utmaning att få den mängd omega-3 kroppen behöver genom maten. Den västerländska kosten är ofta rik på omega-6 men innehåller betydligt mindre omega-3 eftersom den främst finns i fet fisk. Om du inte äter fisk 2-3 gånger i veckan kan ett tillskott vara ett bra komplement. Kom ihåg att det beror på vilken fisk du äter hur mycket fisk din kost bör bestå av för att äta tillräckligt med omega-3. Tänk på att även barn är i behov av tillräckliga mängder av omega-3.